AMERİKA VİZESİ

Vize Koşulları ve Gerekli Evraklar.

  • Tüm pasaport türleri vizeye tabidir. Diplomatik(Siyah) pasaportlardan vize istenmemektedir.
  • Pasaport süreniz dönüş tarihinizden itibaren en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir. (Pasaport prosedürlerine ait bilgiler için http://www.epasaport.gov.tr adresine bakabilirsiniz.)
  • Amerika vizesi için tüm başvurular şahsen yapılmaktadır.
  • Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği ile İstanbul’daki Amerikan Başkonsolosluğu göçmen olmayan vize başvurularının büyük bir kısmını sadece randevu sistemi ile kabul etmektedir. 19 Aralık 2012 tarihi itibariyle Ankara ve İstanbul’dan Göçmenolmayan vize başvurusu yapabilmek için www.usvisa-info.com sayfasını ziyaret ediniz.
  • 19 Aralık 2012 tarihinden itibaren Ankara Amerikan Büyükelçiliği ile İstanbul Amerikan Başkonsolosluğu’na yapılacak göçmen olamayan vize başvuru ücretleri Akbank’a yatırılacaktır. Bu tarih itibari ile Türkiye Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) pasaport ve vize teslimatını sağlayan yeni kurye servisi olacak ve teslimatı sizin tercih edeceğiniz posta ofislerine yapacaktır. Başvuru sahipleri fazladan randevu ücreti ya da vize/pasaport gönderi ücreti ödemeden sadece gereken vize başvuru ücretini ödeyeceklerdir. Bu ücretlerin tümü tek bir başvuru ücreti olarak alınacaktır ve bu ücret değişmeyecektir.
  • Konsolosluk ek evrak talep etmekte veya sunulan evrakların orjinallerini talep etme hakkına sahiptir.
  • Başvurularınızın iptalinde yada red ile sonuçlanan vize taleplerinde ücret iadesi yapılmamakta olup başvuru yapan her birey bu hususu kabul etmiş sayılır.
  • Vize talebinizin onaylanıp onaylanmaması tamamen konsolosluğun insiyatifindedir. Aracı kurum yada kuruluşlar bu konuda yetkili değillerdir.
  • Schengen hava sahasına giren tüm yolcuların Seyahat sürelerini kapsayacak aralıkta Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmaları zorunludur.
Amerika Ticari Vize / Şirket Ortakları
  • Yeni ve eski pasaportlarınız.
  • Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 1 adet 5x5 vesikalık resim
  • Vize başvuru formu (Online olarak doldurulmakta olup şirketimiz tarafından doldurulacaktır.)
  • İlgili ülkede bağlantılı olduğunuz şirketten yada fuardan gönderilmiş davetiye yada fuar giriş kartı.
  • İlgili ülkedeki bir şirketten gönderilmiş davetiye ve davet gönderenin/imza atanın kimlik fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi.
  • Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • İmza Sirküleri fotokopisi
  • Otel ve uçak rezervasyonları
  • Güncel bakiyeli Şirket banka hesap cüzdan fotokopisi
Amerika Ticari Vize / Çalışan (SSK Bordrolu/Maaşlı)
  • Yeni ve eski pasaportlarınız.
  • Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 1 adet 5x5 vesikalık resim
  • Vize başvuru formu (Online olarak doldurulmakta olup şirketimiz tarafından doldurulacaktır.)
  • Şirket antetli kağıdına konsolosluğa hitaben yazılmış vize başvuru dilekçesi
  • İlgili ülkede bağlantılı olduğunuz şirketten yada fuardan gönderilmiş davetiye yada fuar giriş kartı.
  • İlgili ülkedeki bir şirketten gönderilmiş davetiye ve davet gönderenin/imza atanın kimlik fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi.
  • Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • İmza Sirküleri fotokopisi
  • SSk işe giriş bildirgesi
  • Maaş Bordrosu son 3 aylık.
  • SGK A4 hizmet dökümü
  • Otel ve uçak rezervasyonları
  • Güncel bakiyeli Şirket banka hesap cüzdan fotokopisi
Amerika Turistik Vize / Şirket Ortakları
  • Yeni ve eski pasaportlarınız.
  • Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 1 adet 5x5 vesikalık resim
  • Vize başvuru formu (Online olarak doldurulmakta olup şirketimiz tarafından doldurulacaktır.)
  • İlgili ülkede bağlantılı olduğunuz şirketten yada fuardan gönderilmiş davetiye yada fuar giriş kartı.
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi.
  • Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • İmza Sirküleri fotokopisi
  • Otel ve uçak rezervasyonları
  • Güncel bakiyeli Şahsi ve Şirket banka hesap cüzdan fotokopisi
Amerika Turistik Vize / Çalışan (SSK Bordrolu/Maaşlı)
  • Yeni ve eski pasaportlarınız.
  • Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 1 adet 5x5 vesikalık resim
  • Vize başvuru formu (Online olarak doldurulmakta olup şirketimiz tarafından doldurulacaktır.)
  • Şirket antetli kağıdına konsolosluğa hitaben yazılmış vize başvuru dilekçesi
  • İlgili ülkede bağlantılı olduğunuz şirketten yada fuardan gönderilmiş davetiye yada fuar giriş kartı.
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi.
  • Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • İmza Sirküleri fotokopisi
  • SSk işe giriş bildirgesi
  • Maaş Bordrosu son 3 aylık.
  • SGK A4 hizmet dökümü
  • Otel ve uçak rezervasyonları
  • Güncel bakiyeli Şahsi banka hesap cüzdan fotokopisi
Amerika Turistik Vize / Öğrenci
  • Yeni ve eski pasaportlarınız.
  • Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 1 adet 5x5 vesikalık resim
  • Vize başvuru formu (Online olarak doldurulmakta olup şirketimiz tarafından doldurulacaktır.)
  • Garantör tarafından yazılmış konsolosluğa hitaben dilekçe.
  • 18 yaşını doldurmamış çocuklar için anne ve babalarının noterden onaylı Muvafakatname.
  • Öğrenci belgesi.
  • Garantör olacak kişi kendi gelir durumuna göre; SSK Çalışanı, İşveren yada Emekliler için istenen evrakların tamamımı.
Amerika Turistik Vize / Emekli
  • Yeni ve eski pasaportlarınız.
  • Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 1 adet 5x5 vesikalık resim
  • Vize başvuru formu (Online olarak doldurulmakta olup şirketimiz tarafından doldurulacaktır.)
  • Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe.
  • Emekli züdan fotokopisi veya emekliliğinizi kanıtlayacak belge yada belgeler.
  • Otel ve uçak rezervayonlarınız.
  • Üzerinize kayıtlı olan hayrimenkul yada araç ruhsat fotokopileri.
  • Güncel bakiyeli Şahsi banka hesap cüzdan fotokopisi